59a Olimpíada Matemàtica Espanyola - Fase Catalana

Es convoca per als dies
16 i 17 de desembre de 2022

Es desenvoluparà presencialment en les seus i amb l’horari que s’anunciaran oportunament en aquesta pàgina.
  • Des del punt de vista sanitari, s’actuarà amb les normes vigents el dia 16 de desembre als centres educatius. En el cas excepcional, molt improbable, que la situació sanitària ho exigís, es prendrien totes les mesures que les autoritats educatives ens demanessin. L’organització de l’Olimpíada i les institucions titulars dels locals que l’acullen queden eximits de tota responsabilitat en cas que pogués atribuir-se a la reunió qualsevol problema sanitari posterior que afectés a algun concursant.
  • El tribunal de l’Olimpíada, així com els vigilants, vetllaran pel correcte funcionament de les proves i podran prendre les mesures adients si es dóna el cas que s’observin activitats prohibides com l’ús de elements electrònics d’ajuda, o comunicació entre concursants, amb tercers o amb l’exterior. Les decisions del tribunal seran inapel·lables.
Instruccions per a la inscripció i participació
  • Les persones interessades han d’accedir a la pàgina de gestió de l’Olimpíada Catalana i omplir un formulari que allà trobaran per a completar la  preinscripció com a participant.
  •  Així mateix, si us plau descarregueu, el document d’autorització, signeu-lo (tant els pares/tutors com el/la participant), escanegeu-lo i carregueu-lo mitjançant l’aplicatiu que trobareu també a la pàgina de gestió de l’Olimpíada Catalana com un arxiu en format PDF. Si us plau, feu servir un escàner pla o una aplicació de mòbil com ara CamScanner. No s’acceptaran fotografies.
  • Quan tingueu a punt el que s’indica en els dos punts anteriors, haureu de clicar, en la pàgina indicada, a  Enviar Preinscripció
Nota important

Després d’enviar la vostra preinscripció, se us indicarà per pantalla el vostre codi de participant, que haureu d’escriure en tots els fulls de resposta el dia de la prova (en comptes del vostre nom i cognoms). Aquest codi també se us enviarà al correu electrònic que hagueu indicat.

Així mateix, el dia de la prova els concursants hauran de lliurar el full d’inscripció que es pot trobar aquí degudament emplenat, signat pel pare/mare/tutor i segellat pel centre d’estudis.

Anunci de sessions de preparació curs 22-23:

(Algunes continuen tot el curs acadèmic)

Universitat Autònoma de Barcelona (uab)

Les sessions d’aquest curs són coordinades pels professors Marc Masdeu i  Xavier Xarles i tindran lloc els dijous de 17.30h a 20.30h, a partir
del 6 d’octubre de 2022, a la UAB. Encara que les classes seran presencials, hi haurà l’opció de seguir-les telemàticament. Poden participar alumnes de 4t d’ESO i de batxillerat. Teniu tota la informació i l’accés al formulari d’inscripció en aquest enllaç.

Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC

Les sessions de preparació per a l’Olimpíada organitzades des de l’FME per aquest curs es faran en línia (via google meet) a partir de la darrera setmana de setembre [enllaç a la informació detallada]

Grup per a nous alumnes: els dimecres de 17 a 20 hores. Professor coordinador: Josep Grané.

Grup per a alumnes que havien assistit en convocatòries anteriors: dimarts de 18 a 20 hores i divendres de 17 a 20 hores. Professor coordinador: José Luis Díaz

Universitat Rovira i Virgili (Tarragona)

Les sessions de preparació de l’Olimpíada Matemàtica es faran de forma presencial tots els dilluns de 17:30h a 19:45 h a l’aula 105 de Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (Campus Sescelades),

Començarem el 3 d’octubre i acabarem el 5 de desembre o el 12 de desembre

Alumnes que vulguin assistir: cal que enviïn un correu electrònic a dolors.puigjaner@urv.cat indicant-me que volen participar a les sessions i donant les dades següents: Nom i Cognoms, Curs que estan fent, correu electrònic de contacte i a poder ser telèfon mòbil de contacte.

SESSIONS D'APROFUNDIMENT A L'ALT PIRINEU

Ens plau informar que el Servei Educatiu de l’Alt Urgell – Cerdanya ha organitzat per a aquest curs 22-23 unes Sessions d’Aprofundiment en Matemàtiques  per a alumnes de 14 a 18 anys.

Horari de l’activitat: del 3 de novembre de 2022 al 9 de març de 2023, cada dijous lectiu de 18.00 a 20.00 hores. Les sessions seran presencials a La Seu d’Urgell (Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, c. Albert Vives, 12), i també es podran seguir telemàticament tant de forma síncrona com asíncrona.

Inscripció: envieu un correu electrònic a  se-alturgell@xtec.cat.

Objectiu: proporcionar als estudiants de l’Alt Pirineu i Aran un espai dins del propi territori on aprendre matemàtiques més enllà del currículum escolar, a través de sessions que alhora preparen per a la  Prova Cangur i l’Olimpíada Matemàtica. Podeu consultar el programa de les sessions.

 

Universitat de Girona (udg)

Les sessions que es feien a la Universitat de Girona s’adapten a les de la FME de la UPC, amb recomanació per a les sessions del divendres.

UNIVERSITAT DE LLEIDA (UDL)

Finalment durant aquest curs 22-23 no es faran sessions de preparació a la Universitat de Lleida. Es recomana a alumnes amb interès pel tema que s’inscriguin a sessions que es puguin fer telemàticament..

+ Informació

Els lectors interessats podran trobar un material excel·lent per a la formació amb la consulta de la publicació
SESSIONS DE PREPARACIÓ PER A L’OLIMPÍADA MATEMÀTICA,
una de les publicacions electròniques de la SCM.